o meni

Sem Anton Luka Šijanec in star sem šestnajst let. Živim v Sloveniji. Zanima me programiranje, informacijska varnost, komunikacijske tehnologije, omrežja, splet in še marsikaj. Kar gledate, je moje osebno spletišče, ki sem ga postavil za objavljanje najrazličnejših prispevkov, v glavnem o zgoraj naštetih temah.

Trenutno se šolam na Gimnaziji Bežigrad, obiskujem 2. letnik.

Sem velik privrženec odprtokodne, proste in brezplačne programske opreme (FOSS). Uporabljam operacijski sistem Linux (ja, z GNU programi), najraje distribucijo Debian.

kontakt

Kontaktirate me lahko:

Mojo vizitko si lahko ogledate na https://šijanec.eu/vizitka.

Sporočila lahko šifrirate s PGP. Moj ključ ima zgoščeno vrednost F4C3 E3A4 DFB7 2543 97A9 F993 E761 35F4 9802 CD14 in je dostopen na https://šijanec.eu/pgp-key.txt

o spletni strani

Spletno stran sem zasnoval sam (saj se verjetno vidi), za generiranje pa se uporablja odprtokodna, prosta in brezplačna programska oprema jekyll. Izvorna koda spletne strani je dostopna na https://git.šijanec.eu/sijanec/sijanec.eu.

strežnik

Strežnik je dostopen preko domen sijanec.eu, šijanec.eu, sijanec.org, šijanec.org, sijanec.net, šijanec.net, šijanec.si in šijanec.com preko HTTP in HTTPS.

Če se ne strinjate z monopolom podjetij nad DNS in TLS in uporabljate OpenNIC DNS koren, pa je strežnik dostopen še preko domen sijanec.libre, šijanec.libre, sijanec.oss, šijanec.oss, sijanec.geek, šijanec.geek, sijanec.pirate in šijanec.pirate, vendar brez podpisanih TLS certifikatov za te domene.

zakaj izgleda tako slabo?

Po nekih namišljenih standardih to spletišče ne izgleda najboljše.

Takšno je z namenom. Ja, lahko bi prilepil neko megabajtno CSS stilsko datoteko, ampak to nikakor ni potrebno. Recimo, da imam za vzor jeb*no spletno stran.


Vse pravice pridržane. © Anton Luka Šijanec, 2020 | stran generirana: 21. 02. 2021 ob 16:01:27